Tri turske kompanije pokreću proizvodnju  u Bosni i Hercegovini

Tri turske kompanije pokreću proizvodnju u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić primio je u posjetu predstavnike turskih kompanija Kromel, Isra Food i Isra Mašina.

Navedene kompanije su već započele poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, tj. završile su registraciju poslovanja u našoj zemlji, te kupile nekretnine u industrijskim zonama u kojima planiraju da pokrenu proizvodnju u oblasti metaloprerade i prehrane.

Na sastanku je predsjednik prisutnima predstavio aktivnosti Komore, te ukazao na potencijale privrede Bosne i Hercegovine. Također, Vanjskotrgovinska Komora će staviti navedenim ulagačima na raspolaganje punu podršku u daljnjem razvoju njihovih aktivnosti na tržištu Bosne i Hercegovine, posebno u segmentu proizvodnje.

Predstavnici kompanija su se zahvalili predsjedniku na prijemu, u nadi da će buduće aktivnosti i projekti rezultirati unapređenjem ekonomske suradnje između dvije zemlje.

Previous Ćatićev povratak u vrh svjetskog boksa
Next Salihović: Za mlade poljoprivrednike ima budućnosti u Bosni i Hercegovini

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Pokrenuta proizvodnja Swity soka, poboljšana receptura i redizajnirana ambalaža

Nakon nekoliko mjeseci priprema jučer je zvanično pokrenuta proizvodnja Swity soka u Vegafruit-ovom pogonu u Maloj Brijesnici. Od sada će se na tržištu naći Swity sokovi poboljšane recepture i redizajnirane

Ekonomija/Biznis

Srebrenica: Sve što proizvedu, to i prodaju

Povratnici u Gostilj Fikreta i Avdo Sandžić bave se poljoprivredom. Prave džemove, sokove, ajvare i druge prehrambene proizvode. Bračni par Fikreta (62) i Avdo (64) Sandžić, prvi povratnici Gostilja kod

Ekonomija/Biznis

Vizionari iz Livna proizvode organsko bilje i žitarice

Kako kaže Denis Jandić, član Zadruge Aroma Organica, Livanjsko polje površine 405 km2 najveće je krško polje u Evropi, ali se jedva koristi za uzgoj žitarica ili bilo kojih drugih usjeve.