Tuzla: Oklopna vozila iz Kanade za MUP TK stižu naredne sedmice

Tuzla: Oklopna vozila iz Kanade za MUP TK stižu naredne sedmice

“Vjerujem do petka da će u Tuzlu stići sva četiri oklopna vozila za potrebe MUP-a TK koja su stigla u Ploče. 

Čeka se transportna dozvola kroz Hrvatsku i, nadam se da će već u utorak ili srijedu u Tuzlu stići dva oklopna vozila, a ostala dva u petak. 

Inače, u okviru tehničke opreme MUP-a Tuzlanskog kantona, već nam je stiglo 26 vozila, od čega je 15 džipova”, kazao je za Politicki.ba direktor Uprave  policije MUP-a TK Dževad Korman. 

Kako je poznato MUP Tuzlanskog kantona nabavio je oklopna vozila marke Roshel Senator, proizvedena u kanadskoj kompaniji za proizvodnju oklopnih transportera. 

Direktor Korman, potvrdio je da je u toku i realizacija nabavke oružja za potrebe Uprave policije MUP-a TK.

“Drago mi je da smo napokon uspijeli privesti kraju tender za nabavku oružja. Procedura je provedena po zakonu i što je najvažnije, imat ćemo policiju opremljenu na način kako to pozitivni propisi diktiraju”. 

Sredstva za nabavku oklopnih i drugih vozila, te naoružanja i druge opreme za pripadnike MUP-a TK obezbjedili su bivša Federalna vlada i Vlada Tuzlanskog kantona. 

Previous Općina Tešanj dobijaće 70 posto električne energije iz solarnih elektrana
Next Prof. Velić: Državna imovina usko povezana sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom

You might also like

OTPOR BOSNE

Počele pripreme za obilježavanje 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

  Federalni ministar za pitanja boraca i invalida OOR-a doc.dr. Salko Bukvarević održao sastanak sa predstavnicima Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga (OS) u povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike

NAŠI DANI

Radovi na pooddionici autoceste na Koridoru Vc Tarčin – Ivan u punom jeku (Video)

Radovi na pooddionici autoceste na Koridoru Vc Tarčin – Ivan su u punom jeku. Dionica Tarčin – Ivan duga je 6,9 kilometara i čine je dva dijela. Lot 1 je

NAŠI DANI

Fajon: Sarajevo je oduvijek moja velika ljubav, čast je biti počasna građanka

Velika čast mi je primiti laskavi naziv Počasne građanke Sarajeva, ova vijest me je prijatno iznenadila i dirnula u isto vrijeme, napisala je na Facebooku slovenačka političarka Tanja Fajon, povodom