U susjedstvu više otrovanih nakon konzumacije popularnog gaziranog napitka

U susjedstvu više otrovanih nakon konzumacije popularnog gaziranog napitka

Nakon sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na odjelu fizike, gdje je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata u utorak je bila policija, prenosi dnevnik.hr.

U utorak navečer policija je posjetila Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu nakon što je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata. 

Mladić je završio u KBC-u Zagreb s ozljedama jednjaka, za koje ministar zdravstva Vili Beroš kaže da nisu teške. 

“Dobrog je stanja i otpušten je. Treći ozljeđenik je 38-godišnjak iz Zagreba, no još je upitno radi li se o pravoj ozljedi jer već neko vrijeme navodi da osjeća tegobe”, rekao je ministar.

S druge strane, 19-godišnjak iz Rijeke, i dalje je u bolnici.

“Riječ je o teškim ozljedama probavnog trakta”, rekao je Beroš i dodao kako treba biti oprezan jer je moguće da se pojave druge tegobe.

U večernjim satima oglasili su se iz kompanije Coca-cola. Poručili su da su proveli detaljni internu istragu te su dodali da su “poslali uzorke nezavisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu”.

Previous Suočena s kritikama, Rashida Tlaib kaže: Palestinci nisu potrošna roba
Next WHO: U izraelskim napadima ubijeno 509 Palestinaca u bolnicama

You might also like

NAŠI DANI

Erdogan u Sarajevu: Na Kovačima odao počast prvom bosanskom predsjedniku Izetbegoviću

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u jednodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini Erdogan je na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovao u prijepodnevnim satima u petak u pratnji delegacije.

NAŠI DANI

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo u 77. godini

Poznati bosanskohercegovački glumac Musatafa Nadarević preminuo je u 77. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću, javlja AA. Vijest o Nadarevićevoj smrti potvrdio je i bh. glumac Moamer Kasumović, njegov

NAŠI DANI

Poziv na ostavku direktorici škole zbog kažnjavanja učenika koji su poštovali Dan državnosti

Potpredsjednik Republike srpske Ramiz Salkić pozvao je direktoricu škole Mevlidu Dervišefendić da podnese ostavku, reagujući na njenu odluku da se kazni djevojčica Lamija Huskić smanjenjem vladanja zbog toga što je proslavila Dan