Jučer i danas u našu zemlju pristiglo oko 120 hiljada Pfizer vakcina

Jučer i danas u našu zemlju pristiglo oko 120 hiljada Pfizer vakcina

Uz pratnju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, 100.620 COVAX doza BioNTech/Pfizer vaciness danas je ušlo u Bosnu i Hercegovinu.

Siguran i brz dolazak posebno je važan u slučaju temperaturnog režima ovog proizvođača, navode iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

U srijedu pristiglo 18.720 Pfizer/BioNTech vakcina

Posljednji kontingent od 18.720 Pfizer/BioNTech vakcina, koje je Bosna i Hercegovina nabavila u okviru granta EU4Health vrijednog 13,7 miliona eura, stigao je jučer u Sarajevo. Time je ukupan broj Pfizer/BioNTech vakcina isporučenih Bosni i Hercegovini kao pomoć u borbi protiv pandemije Covida-19 u okviru granta EU4Health povećan na 214,110 doza.

Od 13,7 miliona eura izdvojenih u okviru EU4Health za podršku vakcinaciji protiv Covid-19 u Bosni i Hercegovini, više od 9 miliona eura ostaje za podršku nastavka kupovine vakcina. EU će nastaviti raditi zajedno sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine i drugim vlastima na olakšavanju daljnjih isporuka.

Previous Gojer režira predstavu koja slavi Ibrišimovića - krajem septembra, premijerno će biti izvedena predstava "Kuća bez vrata"
Next Još dvije medalje za bosanski taekwondo

You might also like

NAŠI DANI

Inzko od EU tražio sankcije za Dodika i Stevandića, Brisel još šuti

Bivši visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko predložio je 17. maja ove godine čelnicima Evropske unije sankcionisanje nekoliko zvaničnika RS, među kojima su bili Milorad Dodik i Nenad

NAŠI DANI

‘Economist’: Nastavljaju se progon, glad, bijeda Rohinja muslimana

Prošlo je pet godina od progona muslimanske manjine Rohinja i njihovog prisilnog raseljavanja iz njihovih domova u Mijanmaru. Trenutno oko 140.000 njih živi u kampovima u koje su odvedeni na

NAŠI DANI

Konvoj s migrantima krenuo prema Salakovcu

  Kolona autobusa u kojima su bili izbjeglice i migranti krenula je, nakon nekoliko sati čekanja, prema Prihvatnom centru u Salakovcu. Prethodno su bili zaustavljeni blizu Konjica, na pola putam, gdje