Meliha se iz Švedske vratila u rodni grad te  uz podršku lokalne zajednice pokrenula biznis

Meliha se iz Švedske vratila u rodni grad te uz podršku lokalne zajednice pokrenula biznis

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih grant sredstava za pokretanje biznisa kroz Start Up projekte koji se realizuju za građane Grada Živinice.

Živiničanka Meliha Taletović se vratila iz Švedske u svoj rodni Grad Živinice i uz podršku lokalne zajednice kroz Start Up projekat otvorila biznis u kojem je zaposlila četiri osobe.

Meliha je izrazila veliko zadovoljstvo zbog svog povrtaka u Bosnu i Hercegovinu, te se zahvalila za podršku Grada Živinice u tome. Istakla je da je ovo samo početak njenog binisa, te da namjerava proširiti svoje poslovanje.

Naime, Grad Živinice osim što realizuje Start Up projekte dodjele bespovratnih sredstava u svrhu pokretanja biznisa namijenjenih građanima Grada Živinice koji žive u Živinicama, počeo je i sa realizacijom Start Up projekata odnosno dodjele grant sredstava osobama iz dijaspore.

Dakle, na incijativu Gradonačelnika Samira Kamenjakovića, implemantirajući projekat “Investiraj u BiH”, sa Fondacijom Mozaik, našim sugrađanima koji borave u dijaspori minimalno dvije godine i koji žele povratak u svoju zemlju, a imaju kvalitetne poslovne ideje osim podrške povratku omogućeno je i da unaprijede svoju lokalnu zajednicu i otvore nova radna mjesta što je od izuzetnog značaja za Grad Živinice.

Previous Vladi FBiH uručen „Orden naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine“ Evropskog pokreta u našoj zemlji
Next Albanija potpisala ugovor o nabavci turskih dronova Bayraktar TB2

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Jedna od najvećih plantaža u Evropi: Živinice postaju centar za proizvodnju borovnica

U toku je sadnja borovnica u živiničkom naselju Dubrave, gdje se gradi jedna od najvećih evropskih plantaža ove vrste, u vlasništvu njemačke kompanije ˝Elisa Berry˝. Lokalna zajednica sa radošću je

MADE IN BOSNIA-387

Pozitivna priča iz Sanskog Mosta: Firma koja proizvodi, raste i treba još radnika

  Poduzetnik Ajdin Karabeg, sa adresom stanovanja u Austriji odlučio je još 2011. godine osnovati firmu Sika limarstvo d.o.o. u svom Sanskom Mostu, sa tada samo dva uposlenika. Firma trenutno zapošljava 32

ŽIVOT

Gornji Vakuf – Uskoplje: Kako je sport srušio zidove mržnje i predrasuda

  Kada je koncem novembra 2017. godine potvrđena prvostepena presuda Jadranku Prliću i ostalima iz vojnog i političkog vrha tzv. Herceg-Bosne za ratne zločine na području Hercegovine i srednje Bosne,